over jan everts

snelle denker, creëert orde in chaos, mentor, mechanic

Jan Everts is ondernemer, mentor en coach. Hij is sinds 2010 eigenaar van VANUIT JE HART coaching, training & advies, Winst met ActiveCampaign en Hoogbegaafdencoach.nl.
‘Ik ben ondernemer geworden omdat ik zelfstandig wil zijn en vrijheid wil hebben in het nemen van besluiten en daarvoor ook de verantwoordelijkheid kan dragen. Iets wat in ik ruim 30 jaar loondienst nooit op deze manier heb ervaren.

Als kleine jongen haalde ik alles uit elkaar om te ontdekken hoe het werkte en het daarna meestal weer succesvol in elkaar te zetten.

Dat doe ik nog steeds. Als ik iets nieuws zie wil ik weten hoe het in elkaar zit, hoe het werkt, hoe ik het kan toepassen en of ik het beter kan maken. Mocht je bekend zijn met Talent Dynamics, ik ben een ‘Mechanic’.

Ik kijk vanuit een helicopterview naar dingen maar ook naar een onderneming en kan als geen ander heel snel bepalen waar de schoen wringt.
Orde in de chaos scheppen en gelijk duiden waar er verbeteringen nodig zijn om alles weer tot een goed lopend geheel te laten functioneren.

Het is voor mij een vanzelfsprekendheid zoals ik dat doe. Het maakt niet uit waar ik kom. Zelfs als ik in een winkel kom zie ik gelijk verbeteringen waardoor de winkel beter zou kunnen functioneren en de klanten beter worden bediend.

Dat is namelijk waar het bij mij over gaat. De klant centraal, daar draait alles om. Maar ook als ik met ondernemers praat, coach of ik heb een mentorsessie, ik kijk altijd naar de mens. Ieder mens is uniek en zo ook de ondernemer en de onderneming.

'Maanden was ik al aan het nadenken hoe verder met mijn bedrijf. Na 1 ochtend coaching van Jan had ik het helemaal duidelijk. Dat niet alleen, ik had ook de praktische handvatten hoe dat aan te pakken, inclusief alle technische mogelijkheden. Jan geeft precies de praktische, no nonsense coaching die ik nodig heb. Hij snapt waar ik naartoe wil en helpt me dat bereiken.'

Ik ben in 1964 geboren in Amsterdam, ik ben vader van 4 kinderen en woon met mijn partner in Baarn.

Ik heb diverse leidinggevende functies gehad. Maar ik ben ook projectmanager geweest van verschillende grote en ook internationale projecten. Als Certified Business Proces Manager kan in mijn passie om processen te verbeteren overal ten uitvoer brengen.

Processen analyseren en verbeteren met de klant als middelpunt is mijn passie. Ik heb een post HBO beroepsopleiding tot coach (alba academie) afgerond en zo combineer ik mijn procesinzichten met het coachen van ondernemers.

Ik ben hoogbegaafd, hoog gevoelig en veelzijdig. Ik houd enorm van humor en ik heb een positieve inslag. Ik ben regelmatig in de natuur om mijzelf op te laden en mijn hoofd te legen. Ik ben verliefd op Italië en het zou mij niet verwonderen als ik daar ooit nog een keer terecht kom.

‘Simpel denken is al moeilijk genoeg’

Scroll naar top