De 3 vragen die ik aan Andy Harrington kon stellen

Andy Harrington is een veel geprezen spreker. Ik had de mogelijkheid om hem te interviewen. Onderstaand een aantal lessen die ik van hem heb geleerd en uiteraard het interview.
Andy Harrington & Jan Everts

Donderdag 29 maart 2018 was ik bij de Public Speaking & Expert Marketing Masterclass van Andy Harrington. Een van de beste sprekers in Europa.Tijdens deze Masterclass werden twee onderdelen besproken namelijk het Spreken in openbaar en zijn tips en uiteraard aanbieding 🙂 over Marketing. En, ik mocht hem interviewen. Hoe ik dat hebt gedaan lees elders in dit blog.Nu ben ik zelf voornamelijk voor het eerste gedeelte gegaan, dar het tweede gedeelte van de masterclass gaat over wat wij ondernemers al leren in de Succesroute.De masterclass over public speaking was erg interessant en heb daar een aantal tips uitgehaald die ik onderstaand kort weergeef;

  1. Wees jezelf. Ook al heb je het gevoel dat je heel zenuwachtig bent, zo komt het 9 van de 10 keer echt niet over. Dat laatste kan ik zelf bevestigen. Ik mijn eigen ‘optreden’ op het benefietseminar een aantal keer terug gezien en ik kan je zeggen dat ik een hele andere uitstraling zie dan ik op dat moment voelde.
  2. Kijk iedereen in het publiek minimaal één keer aan. En dan bedoelt Andy ook echt aankijken. Dus geen zaal scannen, maar bij elke zin die je spreekt kijk je weer iemand anders aan. Hij gebruikt de techniek van iemand aankijken bij het uitspreken van een zin tot de komma of het einde van de zin. Dat geeft de persoon in het publiek erkenning en het gevoel dat hij echt even met jou gesproken heeft.
  3. Gebruik geen presentatie hulpmiddelen als Powerpoint, notitie kaarten of andere hulpmiddelen om je verhaal te houden. Dat zijn allemaal afleiders om jouw verhaal over te brengen. Als je meer geoefend bent gebruik je de presentatie vloer als hulpmiddel. Bepaalde posities op de vloer en houdingen, zorgen ervoor dat je automatisch het verhaal onthoud wat je op die specifieke plek wil vertellen. Als je authentiek je verhaal vertelt (en dit dus goed oefent) komt het verhaal vanzelf. Grote voordeel is dat je er echt kunt zijn voor het publiek en jouw verhaal kunt overbrengen.

Omdat ik vorig jaar geleerd heb om mijn standaard te verhogen, had ik een Platinum ticket gekocht. Dan krijg je uiteraard allemaal extra dingen, maar vooral dat je ‘front-row’ mag zitten en daardoor veel meer beleeft van de Masterclass. Los van de Q&A met de VIP-deelnemers mocht ik als Platinum deelnemer samen met de andere Platinum gasten (en wij waren maar met 2) nog een aparte sessie doen met Andy.Andy vroeg hoe wij de sessie inhoud konden geven. Uiteindelijk vroeg ik of ik hem mocht interviewen en of ik deze opname mocht gebruiken voor mijn klanten. Dat was geen probleem.Onderstaand het interview met Andy waar ik hem 3 vragen heb gesteld, die naar mijn weten bij veel (startende) ondernemers leven.Waar loop jij tegenaan in jouw onderneming? Ik lees graag jouw reactie onder de video.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wim Kusters
Wim Kusters
6 april 2018 09:53

Mooi interview, Jan!

Gonny de Wit
Gonny de Wit
4 april 2018 13:30

Dat is iets wat ik ook heel sterk merk bij klanten. Delegeren blijft een vaardigheid, die je moet leren.
Ik delegeer ook sub-taken aan mijn team – ben nog geen master en er komen steeds weer nieuwe taken/projecten bij.

Werner Janssen
Werner Janssen
3 april 2018 09:48

Leuk en inspirerend interview. Dank je voor het delen ! Persoonlijk loop ik er tegen op dat ik teveel taken doe en inderdaad steeds weer nieuwe taken er bij krijg. Ik ervaar daardoor de hele tijd een druk. Het is nooit klaar. Hoewel ik al dingen uitbesteed, kosten die toch nog steeds tijd, omdat ik het moet controleren, of dat het juist iets anders loopt. Ik doe wel aan yoga en aan meditatie. Dat ervaar ik als een prettige, tijdelijke ontsnapping. Maar na een tijdje word ik toch weer geconfronteerd met de werkelijkheid en stap ik weer in mijn gebruikelijke… Lees verder »

Monique van Gevelt
Monique van Gevelt
3 april 2018 09:14

Heel tof Jan. Grappig dat ik tip 3 al een tijd zo toepas. Bepaalde vakanties blok ik uit. Paar weken terug had ik een aanvraag voor een sparring gesprek op Texel. Op dat moment hoorde ik ook dat de school van mijn dochter ging staken. Mijn man vrij laten nemen en hop naar Texel voor anderhalve dag. En nog 3 uurtjes in de ochtend daar gewerkt. Maar het was net alsof we een week vakantie hadden. Klant blij, wij blij.

Hugo Bakker
Hugo Bakker
2 april 2018 20:46

Mooie vragen en goed dat je Andy’s ervaringen op deze manier kunt delen Jan!
En ja, het uitbesteden van taken is erg belangrijk als je groeit.
Ik heb het afgelopen jaar afscheid genomen van heel veel taken, maar ik ben er nog niet. Of zoals Andy zegt; er zijn steeds nieuwe taken…

Ook de laatste artikelen als eerste ontvangen?

Je ontvangt alleen een e-mail als er een nieuw artikel verschijnt. Na het invullen van je gegevens kun je aangeven welke interesses je hebt.

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
Scroll naar boven